Paard in maart, wilgentakkentijd

De wilgen in de voortuin zijn weer gesnoeid. Dan is het zaak om snel met de takken aan de slag te gaan. En, zoals ik wel vaker heb gedaan, ben ik een levensgroot paard gaan bouwen. Het is ca. 1,5 meter hoog geworden. Om het stevig in de grond te zetten heb ik voor de 4 takken, die de basis vormen voor de paardebenen, met een grondboor gaten geboord. Ze zitten nu op een armlengte diep in de bodem verankerd.

Met deze 4 takken ben ik toe gaan werken naar de vorm van het paard; de romp van de achterste 2 takken, hals en hoofd van de voorste 2. En dan is het een kwestie van vlechten, knopen en klemmen om het gewenste volume te krijgen. Dat, in gevecht met de soms zeer onwillige maar buigzame takken. Er is geen touw of spijker aan te pas gekomen.

Na 2 dagen staat ie er dan. Het nieuwe wilgentakkenpaard zal het hoofd moeten bieden aan de komende maartse stormen. Maar ik heb goede hoop dat die hem niet omver krijgen.

Wilgenpaard in maart

in