Wilgen

Eerder dit jaar heb ik meegedaan aan de expositie Woerdens Mooiste in het Stadsmuseum Woerden. Voor het eerst heb ik toen geworsteld met het thema ‘wilgen‘. Hier zijn de schilderijen Boerendijk I en II uit voortgekomen.

Ook voor mijn inzending voor ‘de Groene Hart Kunstprijs 2015‘, heb ik de wilgen gekozen. Het thema van deze kunstprijs is ‘Leef mee met het Groene Hart’. De wilgen maak ik dagelijks mee, in alle seizoenen; ze staan langs de sloot voor mijn deur. Van hun takken heb ik de 3D wilgenpaardjes gemaakt. En zodoende heb ik een binding met deze bomen, zo kenmerkend voor het groene hart. Ik heb mijn onderwerp ‘paard’ (niet zonder moeite), nu omgebogen naar ‘wilg’, en daarbij mijn expressieve stijl gehandhaafd. Ik wil hiermee weer de kracht uitdrukken die mij zo fascineert in dier en natuur. Mooi als er een prijs mee te winnen valt, maar nog mooier dat ik weer een grens heb kunnen verleggen.

Alle inzendingen voor deze kunstprijs waren in een expositie te zien in Galerie Hoeve Rijlaarsdam te Nieuwkoop, van 10 oktober t/m 6 november 2015. De opening van de expositie (evenals de uitreiking van de prijs), vond plaats op vrijdag 9 oktober 2015 om 20.00 uur.

Wilgen in Paard
Wilgentakken Paard

in

,