3D experimenten

Vanaf het voorjaar 2023 ben ik me bezig gaan houden met het ‘construeren’ van 3D werken. De prikkel hiertoe werd gegeven door een workshop waaraan ik deelneem. Deze workshop bestaat uit meerdere sessies en komt voort uit de Kunstkring Woerden, waar ik lid van ben. Een ervaren 3D kunstenaar had speciaal voor de schilders deze workshop opgezet om hen aan te zetten ook in ruimtelijke zin te gaan werken en dan voornamelijk met gevonden en bestaande materialen, eventueel in combinatie met 2D werk.

Deze prikkel heeft geleid tot onverwachte inspiratie. Zo heb ik van de kringloop een schoorsteenstuk met 2 bronzen paarden, verwerkt tot 2 aparte objecten. Één paard is omgebouwd tot een zeeminpaard, omringt door schelpen en koraal. Het andere paard is voorzien van kransjes van een racefiets en wordt vergezeld door een hierin opgesloten mensfiguur; ‘Horse and Human in the machine’.

Vervolgens heb ik in een gereedschapskist, wat roestige ijzeren objecten gevonden en met een plantenrekje verwerkt tot een abstract godinnenbeeldje. Ik vond het passend om het de naam EPONA te geven; de Keltische godin van de paarden. Ik heb er maar meteen een tempeltje voor gemaakt.

Bovenstaande zijn meer assemblages met bestaande objecten. Nu heb ik de smaak te pakken en ben in de schuur verder gaan zoeken naar bruikbare onderdelen om een echte hele nieuwe constructie te bouwen met losse elementen. Hier ben ik nog mee bezig. Maar het lijkt er op dat dit ook een godenbeeldje wordt, met paard als uitgangspunt.

Paardengodconstructie in de maak

in