Deelname aan RijnKUNSTprijs 2023

Ik neem weer deel aan de RijnKUNSTprijs. Het thema van dit jaar is ‘De Kleine Dingen’.

Ik heb gezocht naar de kleinst mogelijke uit te werken vormen, op een zo klein en zo uitdagend mogelijk oppervlak; klein, en kwetsbaar. En ik kwam uit op het onderwerp van een vlooiencircus of vlooientheater. Daarvoor heb ik een kippenei uitgeblazen en hierop heb ik met een fijn penseel een racewedstrijd geschilderd, vlooien in alle mogelijke karretjes die elkaar proberen in te halen. Titel van het werk is; ‘Vlooiencircus. De race om het ei’.

Het vlooiencircus was een oude kermisattractie die al in 1833 werd opgevoerd tot het midden van vorige eeuw. Vlooien trokken karretjes. zoals kleine koetsjes, deden wedstrijdjes en zetten draaimolens in beweging, voor de ogen (en de loep) van het publiek. De race met de voertuigjes die de vlooien trekken, kon ik op het ronde oppervlak van het ei optimaal uitbeelden. Ziedaar, het kleinste entertainment ter wereld.

Het werk van alle deelnemers aan de kunstwedstrijd is te zien in Bibliotheek Het Groene Hart Woerden: 6 maart tot en met 15 april 2023. Op 14 april is de prijsuitreiking.


in