Blow up, ‘Kont van het paard’

Deze zomer neem ik deel aan een expositie in de bibliotheek van Woerden. Het thema van deze expositie is ‘Uitvergroot’. De expositie is te zien van 1 juli tot 7 oktober in de bibliotheek aan de Meulmansweg 27.

Om bij mijn onderwerp, het paard, te blijven kon ik me geen beter beeld indenken dan de ‘kont van het paard’. En dan niet zomaar een paard, maar een echte Belgische knol.

Het Belgisch trekpaard heeft een krachtig en gedrongen lichaam met een schofthoogte van ongeveer 1,70 m. Het gewicht ligt tussen de 800 en 1100 kg. De achterhand is goed ontwikkeld met dikke billen en korte, maar zeer sterke benen met zwaar behang’.

Deze foto diende ter inspiratie en heb ik jaren geleden genomen in een weiland bij Well.

Ik heb twee schilderijen ingediend waarin de achterhand van een knol een prominente plaats heeft. Ik heb hiermee de enorme kracht van dit dier willen weergeven. Hiervoor heb ik gewerkt met in acryl en krijt op doek.

Grote Witte
Knol

in