Expositie nieuws

Voorjaarssalon Kunstkring Woerden; 22 april t/m 6 mei 2017

Ook dit jaar neem ik weer deel aan de voorjaarssalon van de Kunstkring Woerden. Geinspireerd door de 'vliegpaardjes', werk ik nu aan het thema 'Pegasus'. Voor de expositie lever ik het schilderij 'Wieken' aan (100 x 100 cm., acryl op doek). 

De expositie met medekunstenaars loopt van 22 april t/m 6 mei 2017 en wordt gehouden in de expositieruimte van Galerie Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36, Woerden. De feestelijke opening is op zondag 23 april om 15.00 uur.

3D paardjes, piepklein en levensgroot

Serie vliegpaardjes

Het aantal 3D paardjes is weer uitgebreid. De allerkleinste zg. vliegpaardjes zijn ca. 5 cm lang; van zelfhardende klei, takjes en veertjes; wit en bruin. De grootsten uit deze serie zijn 20 cm. hoog. Doordat ze zo hoog op de pootjes staan en verenvleugeltjes hebben, krijgen ze iets vluchtigs, alsof het insecten zijn. Ze zijn duidelijk familie van elkaar, maar elk paardje is anders.

                

Wilgentakkenpaard

Ook nieuw is het levensgrote wilgentakkenpaard, met een schofthoogte van ca. 1.30 cm. Om aan het hoofd te werken had ik een ladder nodig. In maart zijn de wilgen in onze voortuin weer gesnoeid. Dat leverde een hoop verse takken op en.. dit kwam precies op tijd. Het wilgentakkenpaard dat ik in 2015 had gemaakt en dat al die tijd in weer en wind in de tuin had gestaan was precies op dat moment door zijn hoeven gegaan; broos en gebroken door de wind. Als een phoenix uit zijn as, is er een nieuw paard verrezen, dat nog groter is. Ik heb goede hoop dat ook dit wilgenpaard het twee jaar volhoudt. 

     

Wilgentakkenpaard uit maart 2015; door wind en weer gebroken.   Wilgenpaard herrezen in maart 2017;                                        op naar 2019                                        

 

 

Kunst te koop in 'Uit je kunst' december 2016 t/m februari 2017

In de maanden december 2016, januari en februari 2017, zal klein werk van mij te zien en te koop zijn in de nieuwe Conceptstore 'Uit je kunst', te Woerden. Op een laagdrempelige manier kunnen bezoekers van deze winkel allerhande kunstuitingen bekijken (van sieraden tot tassen en woonaccesoires), en aanschaffen voor een redelijke prijs. 

Mij spreekt het concept van deze winkel erg aan. Het lijkt me dat kunst zo meer toegankelijk wordt dan als die tentoongesteld wordt in een galerie of museum. Mensen stappen toch eerder een winkel binnen, uit nieuwsgierigheid, of gericht om op zoek te gaan naar een apart cadeautje. 

Uiteraard kan ik hier voornamelijk het kleine werk presenteren; dit zijn o.a. de paardjes van Troje (30 x 30 cm.), de riddertjes (30 x 40 cm.), een serie pony's, en ook 3D 'vliegpaardjes'. en meer. Ik ben erg benieuwd naar dit concept. Wie weet waar dit weer toe leidt

 Adres; 'Uit je kunst, Leidsestraatweg 35, 3443 BP Woerden

.                           

Najaarssalon Kunstkring Woerden 2016

Het is weer herfst en de Najaarrssalon van de Kunstkring Woerden gaat weer van start. Leden van de Kunstkring tonen nieuw werk, dat niet eerder in Woerden in geexposeerd. Ook ik ben natuurlijk weer van de partij; dit keer met drie paarden en een (Australische) boom. Het laatste onderwerp komt voort uit een vakantie in Australie. Hier groeien fascinerende planten en bomen. Een enorme boom, drie meter in omtrek met luchtwortels, vormde de inspirantiebron voor het schilderij 'Luchtwortels'.

Van 8 oktober tot en met 5 november wordt geëxposeerd, onder de naam 'Najaarssalon 2016'. Zondag 9 oktober is om 15:00 uur de opening door Hans Hagen, oud-voorzitter van de Kunstkring. De werken zijn te bewonderen in de Expositieruimte van Galerie Van Slagmaat, aan de Leidsestraatweg. De galerie is open vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

 

Tentoonstelling Kunstkring

Solo expositie met divers werk; mei-juni 2016

De kans doet zich voor om bij ZonMw (Zorgonderzoek Nederland Medische Wetenschappen) te exposeren. Hier kan ik mijn werk van 12 mei t/m 9 juni 2016 in mooie ruimtes tentoonstellen. In 2002 heb ik ook bij deze organisatie geëxposeerd. In de loop van de tijd zijn er natuurlijk veel nieuwe schilderijen en tekeningen bijgekomen en ook naast de paarden is er een nieuw onderwerp; wilgen.  Een overzicht van mijn werk is te bezien in de bezoekersruimten van ZonMw (Laan van Nieuw Oost-Indië 334 te Den Haag), tijdens kantooruren.

De opening vindt plaats op donderdag 12 mei a.s. van 16.30 t/m 18.00 uur in de vide van ZonMw.

Uit de flyer van de expositie;

Inge Sips exposeert bij ZonMw

" Kracht, snelheid, beweging, gevoel; kortom expressionistisch. Dit alles is in mijn werk terug te vinden. Ik wil met mijn schilder- en tekenstijl de  toeschouwer intrigeren. De onderwerpen, met als centraal thema het paard, zijn herkenbaar en moeten vooral niet ´saai´ overkomen, in die zin dat de toeschouwer zelf nog iets kan invullen. Mijn werk bevat geen symboliek. Het is wat je ziet. Het gaat om expressie, puur vanuit het gevoel en instinctief."  

  

 

Voorjaarssalon Kunstkring Woerden 2016

De voorjaarssalon van de Kunstkring Woerden is in aantocht. Ook ik zal hieraan deelnemen. Anders dan anders exposeer ik in plaats van met paarden, dit keer met een serie wilgen. Deze lijn heb ik vorig jaar, 2015 ingezet. Geinspireerd als ik was door de wilgen die voor mijn huis groeien (en zo typerend zijn voor het groene hart), heb ik op dit onderwerp deelgenomen aan verschillende exposities rondom dit thema (zie mijn vorige berichten). 

Ofschoon dit thema in principe niet speelt bij de voorjaarssalon van de Kunstkring heb ik het toch niet los kunnen laten. En me opnieuw voor de uitdaging gesteld om wilgen op expressionistische wijze uit te beelden in verschillende seizoenen. De kleur geeft hierbij de sfeer aan. 

De voorjaarssalon vindt plaats van 6 februari t/m 5 maart 2016. De expositie is te bezichtigen in de voormalige wasserij Johanna aan de Leidsestraatweg 36 (ingang Galerie Van Slagmaat). De opening vindt plaats op zaterdag 6 februari om 15.00 uur en wordt verricht door wethouder Yolan Koster.

     

Diervriendelijk en plantaardig; expositie in bibliotheek Woerden

Momenteel neem ik samen met 13 andere leden van de Kunstkring Woerden, deel aan een expositie in de bibliotheek van Woerden. Deze expositie 'Diervriendelijk en Plantaardig', is geheel gewijd aan het dieren- en plantenrijk. Daar passen dacht ik, wel wat van mijn paarden bij.

De expositie is te bezichtigen van 12 oktober 2015 tot 11 januari 2016 tijdens openingstijden van de bibliotheek Woerden, Meulmansweg 27.

Expositie in galerie De Stockroos, Haarlem 4 oktober - 1 november 2015

Mijn werk is in oktober te bezichtingen in Haarlem; galerie De Stockroos (Hagestraat 14, Haarlem; www.Stockroos.nl). Deze expositie vindt plaats van 4 oktober (op de dag van de Spaarne Kunstroute) tot 1 november 2015. Galerie De Stockroos is een vrij nieuwe galerie, geopend in 2014, die is aangemeld bij de Kunstlijn Haarlem. De Hagestraat waar de galerie is gevestigd, is onderdeel van de Spaarne kunstroute, waar bezoekers en kunstenaars/exposanten elkaar ontmoeten. Iedere maand is er een varieteit aan uitingen te bezichten; schilderkunst, fotografie, objecten van allerlei materialen, beelden. Zie ook;

https://www.facebook.com/spaarnekunstroute/photos/a.455182434550653.1073741831.453771871358376/888459461222946/?type=3&theater

 

      

Wilgen voor de Groene Hart Kunstprijs 2015

Eerder dit jaar heb ik meegedaan aan de expositie Woerdens Mooiste in het Stadsmuseum Woerden. Voor het eerst heb ik toen geworsteld met het thema 'wilgen'. Hier zijn de schilderijen Boerendijk I en II uit voortgekomen.

Ook voor mijn inzending voor 'de Groene Hart Kunstprijs 2015',  heb ik de wilgen gekozen. Het thema van deze kunstprijs is 'Leef mee met het Groene Hart'. De wilgen maak ik dagelijks mee, in alle seizoenen; ze staan langs de sloot voor mijn deur. Van hun takken heb ik de 3D wilgenpaardjes gemaakt. En zodoende heb ik een binding met deze bomen, zo kenmerkend voor het groene hart. Ik heb mijn onderwerp 'paard' (niet zonder moeite), nu omgebogen naar 'wilg', en daarbij mijn expressieve stijl gehandhaafd. Ik wil hiermee weer de kracht uitdrukken die mij zo fascineert in dier en natuur. Mooi als er een prijs mee te winnen valt, maar nog mooier dat ik weer een grens heb kunnen verleggen. 

Alle inzendingen voor deze kunstprijs zijn in een expositie te zien in Galerie Hoeve Rijlaarsdam te Nieuwkoop, van 10 oktober t/m 6 november 2015. De opening van de expositie (evenals de uitreiking van de prijs), vindt plaats op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur.  

PS; met onderstaand schilderij heb ik geen prijs gewonnen, maar het is tijdens de expositie wel verkocht.

Het weekend van De Atelierroute

Het weekend van de Atelierroute Groot Woerden was spannend en leuk. Ondanks de niet zo grote opkomst (15 personen), toch heel enthousiaste reacties. Een mevrouw die mijn atelier bezocht, hoewel ze niets met het onderwerp 'paard' had, ging weg met de mededeling dat ze nooit had gedacht dat er zoveel verrassende variaties op het thema te bedenken zijn. 'Ik zou haast verliefd worden op paarden', zei ze bij het afscheid. Dat geeft de burger moed!

                         

Gevleugelde paardjes

De afgelopen weken heb ik me gestort op gevleugelde paardjes; het prototype daarvan is natuurlijk de mythologische Pegasus. Mijn nieuwe kleine paardjes zijn (naast een enkel krijttekeningetje) 3 D; zelfhardende klei, met vleugels van veren op steltachtige beentjes. De 'an sich' zware klei krijgt zo iets luchtigs. Ze hebben iets weg van vogeltjes of zelfs van insecten, die je in een doosje kunt bewaren.

Ook deze paardjes zijn te zien in mijn atelier, tijdens de Woerdense atelierroute op 5 en 6 september a.s. (zie vorig bericht).

Iets heel anders; Meisje met de parel

Eens in de zoveel tijd maak ik ander werk dan gebruikelijk. In juni heb ik me geworpen op een ei; althans op het beschilderen er van. Weer iets heel anders dan mijn 'vrije werk'. Het is altijd weer een uitdaging en een fijne vingeroefening om een beroemd schilderij na te schilderen op een kippenei. Het is dan natuurlijk een miniatuur van het origineel; zo verkleind dat het op een ei past. Daarbij is de uitdaging ook dat je je moet aanpassen aan het ronde oppervlak en rekening moet houden met de enorme kwetsbaarheid van het (uitgeblazen) ei. In dit geval heb ik het Meisje met de parel, van Vermeer overgebracht op een ei. Het is me gelukt zonder brokken te maken. Hier het resultaat.

Deelname aan atelierroute Woerden 2015

Hierbij kondig ik alvast mijn deelname aan de atelierroute Woerden, 2015 aan. Bezoekers zijn welkom in mijn atelier op zaterdag 5 september en zondag 6 september van 10.00 - 18.00 uur (http://www.atelierroutewoerden.nl/). Kom kijken op welke plek ik schilder en teken. Er is veel (ook nieuw) werk te zien. Ik ben heel benieuwd naar deze dagen, spannend want ik heb nooit eerder deelgenomen aan de atelierroute. Maar ik zie er al naar uit.

De atelierroute wordt van 28 augustus t/m 6 september 2015 begeleid door een centrale overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemende kunstenaars. Deze tentoonstelling is te bezichtigen in de expositieruimte van Wasserij 'Johanna', aan de Leidsestraatweg 36 te Woerden (Ingang Galerie van Slagmaat). Openingstijden expositieruimte; vrijdag 10.00 - 18.00 uur, zaterdag 10.00 - 17.00 uur. Tijdens de atelierroute op 5 en 6 september, van 10.00 - 18.00 uur

              

 

 

Wilgenpaarden bij nacht

In mei zijn er nog twee wilgentakkenpaarden ontstaan. Hieronder een prachtige foto gemaakt door de buurman die een avondwandeling maakte; paardensilhouetten bij nacht.