Momenteel werk ik aan een schilderij dat ik wil inzenden voor de RijnKunstprijs 2020, die wordt uitgeschreven door KUNSTaandenRIJN. Het is de derde keer dat deze prijsvraag wordt uitgezet. De eerste keer in 2018 heb ik ook er aan deelgenomen en ben de gelukkige winnaar geworden met een schilderij getiteld 'Het wonder van Woerden'. Het thema van dat jaar was 'Vestingstad Woerden'. Het winnende werk is sindsdien in permanente bruikleen gegeven aan de Petruskerk te Woerden, waar het hangt tegenover een glas in loodraam waar hetzelfde thema is uitgebeeld.

In 2019 heb ik niet deelgenomen, maar nu ben ik weer geïnspireerd door het thema van de prijsvraag van 2020; 'Camouflage'. Al sinds afgelopen zomer heb ik me hiermee bezig gehouden. In eerste instantie ben ik uitgegaan van een ontwerp, waarin bomen en takken en herten een rol speelden. Ik wilde de op een rij staande stammen laten overgaan in herten, die door de takken gevormd waren, eerst in kleur. Maar dat had ik weer overgeschilderd met wit. En toen ik dat had gedaan, waren boomstammetjes en herten in de takken wel zichtbaar, maar daar bleef het bij. Op zich was ik wel ingenomen met het idee, maar de uitvoering kwam niet echt uit de verf. Voor mijn gevoel straalde het schilderij niets uit.  Oordeel zelf..

Dus heb ik het helemaal overgeschilderd. En ben met een nieuw ontwerp begonnen.

Op 25 februari 2020 moet het werk gereed zijn en op 2 maart moet het aangeleverd worden bij Bibliotheek Het Groene Hart Woerden. Alle deelnemende werken worden hier dan geëxposeerd van 3 maart t/m 28 maart 2020. Welk van de werken de RijnKunstprijs 2020 wint wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op 21 maart.  Wordt dus vervolgd....