De reizende expositie; Hoe beïnvloedt jouw leefomgeving, jouw Horizon?

De Woerdense wilgen hangen nu in Rotterdam. De expositie is te zien in het culturele centrum Romeynshof, Het adres is; Stresemannplaats 8 te Rotterdam, wijk Ommoord. Op zaterdag 6 april, om 14.00 uur vindt de opening plaats.  In juni - juli komt de expositie naar Woerden, om als laatste in augustus - september af te reizen naar Brielle. 

   

In de eerste week van maart zijn mijn onder genoemde werken beoordeeld door een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de kunstkringen uit Brielle en Rotterdam. Inmiddels is de uitslag bekend; zowel mijn wilgentakkenpaard, als het schilderij van de wilgen zijn goed genoeg bevonden! Echter het is uiteraard de bedoeling dat slechts één werk meegaat in de reizende exposities, langs de drie locaties. Dus mocht ik kiezen welk van mijn twee inzendingen op reis zal gaan.

Eigenlijk was het takkenpaard mijn eerste keuze, omdat hierin alles rondom mijn persoonlijke horizon bij elkaar komt. Maar........uit praktische overwegingen kies ik er toch voor om het schilderij aan te leveren. Het paard is vrij kwetsbaar. Nu zijn de takken nog redelijk stevig. Maar na verloop van tijd wordt het materiaal toch broos en kan makkelijk breken. Dan is natuurlijk het risico groot dat tijdens transport er iets beschadigt. Het zou jammer zijn als het paard halverwege de expositieperiode (t/m september 2019) instort. Dus; Willows are go!

Op 3 april wordt het schilderij naar de locatie in Rotterdam gebracht, waar de eerste gezamenlijke expositie van de drie kunstkringen plaatsvindt. Data, openingstijden en exacte locaties worden nog bekend gemaakt.