Met trots kan ik melden dat ik genomineerd ben voor de RijnKUNSTprijs, mei 2018. Deze kunstprijs is in februari 2018 uitgezet, met als thema 'Vesting Woerden'. Ik ben toen begonnen aan een doek van 1.50 x 80 cm. Het is mijn 'eerste historiestuk'.

Voor dit werk, werd ik geïnspireerd door de legende, 'Het wonder van Woerden'. Ten tijde van de belegering van de stad door de Spanjaarden, zwommen op een cruciaal moment, snoeken/ vissen via de Oude Rijn, Woerden binnen. Hierdoor konden de bewoners aan voldoende eten komen en mislukte het plan van de Spanjaarden om de stad uit te hongeren. In mijn schilderij laat ik de Spanjaarden, te voet en te paard, verjagen door de dreigend aanzwemmende vissen, terwijl op de achtergrond de omtrek van de vesting Woerden zichtbaar is.

zie voor de genomineerde werken ook; de site van KunstaandenRijn.

De genomineerde werken worden geëxposeerd tot 1 juni 2018 bij Kunst en Lijstenatelier, Rijnstraat 46, Woerden. Prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 tijdens de KUNSTkonferentie bij De HALL, Korenmolenlaan 4, Woerden.