Deelname aan expositie in Steinhagen september - oktober 2018

Komende september neem ik met één schilderij deel aan een gemeenschappelijke expositie van de Kunstkring Woerden en de kunstvereniging creARTiv Steinhagen (Duitsland).

Deze gezamenlijke expositie vindt plaats van 15 september tot 26 oktober 2018 in het raadhuis van Steinhagen (de zusterstad van Woerden).

Mijn schilderij beeldt (hoe kan het ook anders) aanstormende paarden uit. In dit schilderij ben ik geïnspireerd door de slag bij Azincourt in 1415. Een slachtpartij, waarbij ridders te paard hun ondergang tegemoet reden. In mijn werk heb ik alleen de paarden afgebeeld op een manier die de indruk wekt dat ze met donderend geraas en dreigend op je af stormen. 

     

La Leipsig & Friends, Zomer Galerie

Door Helga van Leipsig, van Galerie La Leipsig & Friends, ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan een zomer expositie.

De expositie is te bezichtigen op twee weekenden; 7 en 8 juli en 14 en 15 juli 2018, steeds van 14.00 - 17.00 uur. Naast mijn werk; schilderijen en klein 3D werk, zijn ook beelden van Marcel Hazen en sieraden van Helga, te bewonderen.

Adres; Ouddorp 1, Beesel.

www.zomergalerie.nl

Het Wonder van Woerden in de Petruskerk

Begin juni heeft mijn 'historiestuk', waarop ik het Wonder van Woerden heb uitgebeeld, de RijnKunstprijs gewonnen. 

Sinds 16 juni is het werk nu te bezichtigen in de Petruskerk te Woerden (Kerkplein 5), in ieder geval tot oktober 2018. In deze kerk bevindt zich vlak naast de ingang een glas in lood raam, dat ook het 'Wonder', uitbeeldt. Ik ben zeer vereerd dat het kerkbestuur bereid was om mijn schilderij in de kerk te tonen.

Het schilderij hangt nu op een prachtige plek, recht tegenover het glas in lood raam. Zo kunnen raam en schilderij elkaar met hun verhaal versterken. 

Door de vakjury 2D van KunstaandenRijn uitgeroepen tot winnaar van de kunstprijs 2018, Vesting Woerden

Eerder heb ik gemeld dat ik genomineerd was voor de kunstprijs Vesting Woerden, 2018 van de Stichting KunstaandenRijn. Hier was ik al heel blij mee.

Op zaterdag 2 juni is bekend gemaakt wie de winnaar is geworden van deze kunstprijs. Met veel trots kan ik nu melden dat de vakjury 2D mij de eerste prijs heeft gegund. Graag verwijs ik naar de website van KunstaandenRijn, met nadere informatie over mijn werk en ook het juryrapport.

Een lang traject (vanaf januari 2018) heeft hiermee zijn bekroning gekregen. Ik ben zeer verguld dat mijn werk sterk genoeg was om de jury te kunnen overtuigen. 

Nominatie RijnKUNSTprijs, mei 2018

Met trots kan ik melden dat ik genomineerd ben voor de RijnKUNSTprijs, mei 2018. Deze kunstprijs is in februari 2018 uitgezet, met als thema 'Vesting Woerden'. Ik ben toen begonnen aan een doek van 1.50 x 80 cm. Het is mijn 'eerste historiestuk'.

Voor dit werk, werd ik geïnspireerd door de legende, 'Het wonder van Woerden'. Ten tijde van de belegering van de stad door de Spanjaarden, zwommen op een cruciaal moment, snoeken/ vissen via de Oude Rijn, Woerden binnen. Hierdoor konden de bewoners aan voldoende eten komen en mislukte het plan van de Spanjaarden om de stad uit te hongeren. In mijn schilderij laat ik de Spanjaarden, te voet en te paard, verjagen door de dreigend aanzwemmende vissen, terwijl op de achtergrond de omtrek van de vesting Woerden zichtbaar is.

zie voor de genomineerde werken ook; de site van KunstaandenRijn.

De genomineerde werken worden geëxposeerd tot 1 juni 2018 bij Kunst en Lijstenatelier, Rijnstraat 46, Woerden. Prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 tijdens de KUNSTkonferentie bij De HALL, Korenmolenlaan 4, Woerden.